Poslední hon a poslední leč

Vážení členové naší myslivecké společnosti a přátelé myslivosti,
jistě si vzpomínáte, že v sobotu 20. prosince jsme měli náš poslední letošní hon na drobnou zvěř spojený s naháňkou na černou zvěř. Ja všichni zúčastnění z vlastní zkušenosti a nepřítomní z vyprávění zážitků z této akce, byli jsme nakonec úspěšní, takže aniž došlo ke zranění či jiné újmě, na výřadu se nakonec skvělo 15 bažantích kohoutů a 4 kusy černé zvěře. Zažili jsem úžasný lovecký den a mohli jsme se těšit na poslední leč, kterou jsme s ohledem na blížící se vánoční
svátky již tradičně pojali slavnostněji, pozvány byly i manželky a přítelkyně pánů myslivců, dostavili se v hojném počtu,. což nás velmi potěšilo. Tabule se prohýbala dobrotami, které připravili obětavě Lidunka a Milan Smolíkovi, spoustu chlebíčků a jiných podobných dobrot přinesli milé dámy, točené pivo teklo proudem a ani král honu Milan SMolík (zcela zaslouženě) a ani většina ostatních úspěšných lovců (Štefan Kubík, Zdeněk Šlapák a já u černé) se neupejpali a štamprlátko společnosti objednali. Po vyhláčení krále honu a předání diplomu obdržel za celoroční úspěchy při lovu kachen Jarka Trávníček, jemuž se dvakrát podařilo na jednu ránu ulovit 2 kachny, pamětní list. Na programu byl i kvíz z myslivecké odbornosti, který ve 22 těžších i lehčích otázkách ukázal našim dámám, že to opravdu není jen tak, našim praktiukantům, kde ještě mají před zkouškami mezery a nám, myslivcům, že někdy je opravdu mlčeti zlato. Volná zábava, myslím, plynula ve výborné atmosféře. S ohledem na sortiment a kvalitu přineseného vánočního cukroví si potom odborná komise ve složení Láďa Charvát, Štěfan Kubím a já nedovolila satanovit pořadí jednotlivých cukrářek a soutěž ukončila obecným konstatováním, že to se nedá rzhodnout, jak úžasné a krásné dobroty na talířcích spočívaly, což vedlo k tomu, že v zápěti byly talířky prázdné. Pro příští rok bude třeba ustanovit schopnější komisi. Tak to byl náš poslední hon a psolední leč v roce 2014. Průběh byl tak rychlý, že jsem ani nestačil fotografovat, takže za omezenou dokumentaci se omlouvám a bude třeba příště určit někoho zodpovědnějšího.
Děkuji všem za účast a sponzorům za dary do tomboly i přispěvek k občerstvení, všem, kdo se podíleli na přípravě a organizaci za jejich nezištnou práci a lovu zdar.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak se vzorky na trichinelózu

Provozní řád MS U Obůrky, z.s. 1. část

Co víme/nevíme o úlomcích?