Provozní řád MS U Obůrky, z.s., 2. část

Článek III.
Kynologie
1. Každý držitel lovecky upotřebitelného psa držení a používání tohoto psa zaregistruje u mysliveckého hospodářeMS. K registraci předloží průkaz původu, doklad o složení zkoušek lovecké upotřebitelnosti a očkovací průkaz potvrzující platnost vakcinace proti vzteklině. Na registraci psa nevzniká nárok automaticky, rozhoduje o ní ČS na návrh výboru MS podle aktuální potřeby sdružení.
2. Držitelé lovecky upotřebitelných psů jsou povinni účastnit se v nejvyšší možné míře společných lovů, dohledávek a ostatních akcí pořádaných v zájmu a ve prospěch MS.
3. MS vyplatí každému držiteli registrovaného psa se zkouškami z dohledávání a přinášení zvěře nejvíce 2000,- Kč ročně jako příspěvek na držení, krmení a veterinární zákroky. Za neúčast na každé oznámené akci sdružení s potřebou tohoto psa se z paušálního příspěvku odečte 200,- Kč. Evidenci vede myslivecký hospodář. Pro registrované psy malých plemen se zkouškami barvářskými nebo se zkouškami z norování činí roční příspěvek 1000Kč.
Článek IV.
Střelectví
1. Všichni členové jsou povinni dbát o stav svých loveckých zbraní. Na požádání jsou povinni předložit mysliveckému hospodáři nebo vedoucímu honu zbrojní průkaz, lovecký lístek, průkazy zbraní a doklad o pojištění zákonné odpovědnosti držitele lovecké zbraně případně zbraň k posouzení způsobilosti.
2. Na všech akcích MS jsou všichni členové povinni přísně dodržovat zásady bezpečné manipulace se zbraní. Porušování těchto zásad je důvodem pro vyloučení provinilce z dalšího běhu akce. Na pokyn vedoucího honu musí provinilec bez odkladu opustit mysliveckou společnost. Opakované hrubé prohřešky proti zásadám bezpečné manipulace se zbraní mohou být důvodem k vyloučení člena ze společných honů.
3. MS uspořádá každoročně pro své členy zpravidla 2x střelecký den, jeden pro brokovou a druhý pro kulovou střelbu. K tomuto účelu si zapůjčí schválenou střelnici a podle možností této střelnice budou zvoleny i střelecké disciplíny. Smyslem střeleckých dnů je prověřit manipulaci se zbraní a zlepšit úspěšnost zásahu pro loveckou sezónu jak brokovou tak kulovou loveckou zbraní, aby nedocházelo ke zbytečnému trýznění zvěře špatným zásahem. Účast na těchto střeleckých dnech je pro všechny členy, kteří jsou držitelem zbrojního průkazu C povinná. Neúčast je třeba řádně zdůvodnit výboru MS
4. MS podpoří účast svého střeleckého družstva na střeleckých soutěžích. O hmotné dotaci reprezentujícího družstva rozhodne dle podmínek soutěže ČS.
Článek V.
Úsek osvěty
1. Členové a čekatelé MS jsou povinni na schůzích a lovech používat vhodné myslivecké oblečení a dodržovat zásady mysliveckého vystupování, přímého a kolegiálního jednání. Nedodržování těchto pravidel bude posuzováno v duchu mysliveckých tradic.
2. V rámci VČS je pořádána přehlídka trofejí ulovené zvěře. U této příležitosti myslivecký hospodář vyhodnotí správnost odstřelu.
3. Při významných změnách legislativy nebo zásadních změnách v myslivosti zařadí výbor na jednání ČS pro lepší informovanost členů výklad nebo poučení o těchto novinkách.
4. MS využívá různých forem prezentace vlastní činnosti a komunikace s veřejností, např. zřízením vývěsky nebo provozování internetových stránek (aktuálně www.msoburka.blog.cz).
5. Na tomto internetovém mediu jsou zveřejňovány fotografie, poznámky, usnesení a komentáře k akcím mysliveckého spolku i ostatní příspěvky týkající se provádění myslivosti.
6. Na chatě MS je zřízena veřejná vývěska, kde mohou všichni členové informovat ostatní o myslivosti, činnosti MS, zveřejňovat fotografie v mysliveckých akcí a prezentovat své názory. Anonymní nebo společensky či eticky nevhodná sdělení nejsou přípustná.
7. Všechny formy prezentace činnosti MS musí být vedeny tak, aby nepoškozovaly jméno ani zájmy MS nebo myslivosti samé.
8. Ke zvýšení společenské prestiže a zlepšení finanční situace MS uspořádá dle možností tradiční myslivecký ples nebo Hubertskou zábavu. Tato akce je prestižní, proto jí musí být věnována patřičná pozornost jak po stránce organizační tak po stránce zabezpečení, např. zajištěním dostatečného množství zvěřiny do tomboly, přípravou sálu apod. Za organizaci plesu odpovídá kulturní referent, ostatní členové i čekatelé MS mu jsou v maximální míře nápomocni. Doba věnovaná přípravě plesu i úklidu po plesu jsou započítány individuálně jako brigády.
9. Každoročně u příležitosti měsíce myslivosti je do programu nejbližší ČS zařazena tématická akce týkající se myslivosti nebo ochrany přírody.
10.MS bude dbát na dodržování mysliveckých zvyklostí a tradic. Vhodné je zejména dodržování tzv. pasování nových myslivců, udělování případných plaket a ocenění v rámci MS, např. ocenění za mimořádný přínos pro myslivost nebo MS v daném roce, významný lovecký úspěch apod.
11.Výbor sleduje životní jubilea členů. Při nejbližší příležitosti bude jubilantovi slavícímu 50. a každé další pětiletí společně popřáno, bude mu předán věcný dar a od 60 let vystavena povolenka na odstřel trofejové zvěře.
12.U příležitosti dne dětí pořádá MS zábavně vzdělávací soutěž "Po mysliveckém chodníčku". Vzhledem k tradici a zájmu veřejnosti o tuto akci je považována za významnou formu prezentace MS Obůrka navenek.
13.U příležitosti sňatku člena MS nebo jeho dětí může MS na základě souhlasu ČS darovat při této příležitosti 1 kus srnčího.
Článek VI.
Úsek majetkový
1.
2. Za evidenci veškerého majetku MS odpovídá finanční hospodář.
3. Péče o chatu, její inventář a ostatní majetek spolku je věcí všech členů a čekatelů, kteří jsou povinni dbát o řádné zacházení a údržbu, případně přicházet s náměty na tuto péči.
4. Za finanční prostředky na běžném účtu, za finanční hotovost a jejich přesuny a účetní evidenci odpovídá finanční hospodář. Rovněž zodpovídá za včasné a správné provádění povinných plateb (nájemné honebnímu společenstvu, úhrada daně z nemovitosti, platby za elektřinu apod.).
5. Finanční hospodář rovněž zodpovídá za včasné a správné provedení účetní uzávěrky, výkazů zisku a ztrát a pohledávek a závazků a jejich odeslání do 25. 2. Každého roku rejstříkovému soudu, kde je spolek evidován. Dále je FH povinen připravit a podat každý rok do 31.3. na příslušný finanční úřad Přiznání daně ze zisku právnických osob.
6. Tyto operace může po schválení ČS provádět za úplatu odborně způsobilá osoba, která není členem spolku.
7. Na každé členské schůzi finanční hospodář podává informaci o účetních případech od poslední členské schůze.
8. Prostředky získané prodejem zvěřiny jsou členové povinni bez zbytečného prodlení předat s účetním dokladem finančnímu hospodáři.
9. Povinností všech členů a čekatelů je zjišťovat možnosti získání finančních prostředků na podporu myslivosti, péče o zvěř či spolkovou činnost z různých dotačních titulů a informovat o vhodných námětech výbor tak, aby bylo možno tyto zdroje využít.
10.Za stav lovecké chaty a movitého majetku odpovídá jednatel MS.
11.Členové MS a čekatelé si mohou na jednorázové akce pronajmout chatu MS v Podolí. Podmínkou je souhlas výboru a složení 250,- Kč do pokladny MS. Se souhlasem výboru lze chatu pronajmout i nečlenům za denní poplatek 500, Kč. Současně musí být stanovena osoba, jež za chatu v době zapůjčení a její stav při předání ručí.
Článek VII.
Závěrečné ustanovení
1. Tento provozní řád byl schválen členskou schůzí Mysliveckého sdružení Obůrka-Březina 26.5.2017a od 1.1.2018 je dokumentem závazným pro členy, čekatele i adepty mysliveckého spolku a v dotčených ustanoveních i pro myslivecké hosty.
2. Porušení jednotlivých ustanovení tohoto provozního řádu je považováno za neplnění členských povinností a může být v souladu s ustanovením $18 stanov Mysliveckého spolku U Obůrky, z.s. sankcionováno.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak se vzorky na trichinelózu

Provozní řád MS U Obůrky, z.s. 1. část

Co víme/nevíme o úlomcích?