Zprávy z OMS


Vážení myslivci,
vzhledem k tomu, že se množí dotazy ohledně pojištění u pojišťovny Halali v souvislosti se členstvím v ČMMJ, zjistila jsem pro vás následující informace, které jsou již několik let platné a zapracované ve skupinové pojistné smlouvě. Protože je toto neustále zpochybňováno, nebo špatně vysvětlováno, šíří se pochybnosti, za jakých podmínek toto pojištění funguje.
Jedná se v první řadě o pojištění mysliveckých hospodářů nebo statutárních zástupců, majitelů honiteb, při akcích, které zajišťuje např. myslivecký spolek ( tzn. hon, naháňka, ples, brigáda atd. ).
Pro mysliveckého hospodáře je opravdu důležité být nejen členem ČMMJ, ale zajistit si 80 % členství v ČMMJ členů příslušné honitby nebo mysliveckého spolku! A to proto, že žádný myslivecký hospodář není ze své funkce nijak pojištěn.
Pojišťovna Halali má ve skupinové pojistné smlouvě ( člen ČMMJ ) zajištěno pojištění mysliveckého hospodáře, a pokud má tento spolek i 80-ti % členství členů MS v ČMMJ jsou pojištěny úrazovou pojistkou i osoby starší 15 let, které nejsou členy ČMMJ a jsou přizváni k účasti na akci ( honci, brigáda apod. ). Pokud není zajištěných 80 % členů v ČMMJ, existuje také pojištění uživatele honitby, které stojí u pojišťovny Halali 9.500,- Kč ročně.
Dále informace o řádném pojištění pro členy ČMMJ:
Ano, řádný myslivec zaplatí za rok 800,- Kč! Ale - 250,- Kč ho stojí pojištění, 410,- nechá příslušnému OMS, 140,- posíláme ČMMJ ). A ještě svým členstvím podpoří příslušného hospodáře. A pokud tento myslivec nebo jeho hospodář potřebují formuláře, přihlásit psa nebo vnuka na zkoušky, přijdou na příslušný OMS, kde dostanou, co potřebují. Ale ten OMS musí platit nájem, PC, telefon, a v poslední řadě alespoň jednoho zaměstnance!
Pomíjím informaci, že člen nad 65 let, nebo student či plně invalidní důchodce platí 500,- Kč, tzn. že 250,- je pojištění, pro OMS 160,- a ČMMJ 90,- Kč.).
Za 250,- Kč, které z vašeho příspěvku odvádíme pojišťovně, máte zajištěno pojištění z odpovědnosti při výkonu práva myslivosti. Dále máte úrazové pojištění při výkonu práva myslivosti. A máte pojištěného lovecky upotřebitelného psa při výkonu práva myslivosti. Nabídne vám toto jiná pojišťovna? A v jakém plnění?
Ono je třeba myslet (odtud název myslivec ) trochu myslivecky. Jste skupina občanů, kteří nějakým způsobem fungují v současné společnosti. A dost často to také v této společnosti nemají lehké. Ale někdo pro vás prosazuje určitou legislativu ( myslivecký zákon, zákon o zbraních atd. ). Mimo jiné vás velmi kladně prezentuje v médiích. Co tedy myslíte, že se stane, až si zaplatíte u komerčních pojišťoven základní pojištění bez jakýchkoliv výhod a vaše myslivecká pojišťovna, poté i organizace zanikne!? Konkureční pojišťovny automaticky zdraží, myslivost je však nebude vůbec zajímat!
Je to samozřejmě rozhodnutí každého z vás. Jen mi dovolte podotknout, že většina těch, kteří přešli k jiným pojišťovnám, aby ušetřili, služby sekretariátu dále využívají. Potřebují přece ty tiskopisy!
Informace o pojištění najdete na www.halali-pojistovna.cz , dotazy můžete také zasílat na info@halali-pojistovna.cz . Velmi kompetentní zaměstnanec pojišťovny je paní Marie Obrdlíková, kterou jsem při zpracovávání této informace kontaktovala.

Veškeré dotazy vám ráda zjistím a zodpovím. Marie Pilchová, jednatelka OMS Mladá Boleslav

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak se vzorky na trichinelózu

Provozní řád MS U Obůrky, z.s. 1. část

Co víme/nevíme o úlomcích?