Ticho a klid

Vážení přátelé,

v honitbě klid. Nepotkáte živáčka, natož některého našeho člena. U chaty vše nezměněno, jenom přibyly patky pod buňku, kachní voliéra nedotčena a bažantí též. Kachny tak musí vzít zavděk starou, snad to nebude vadit. Možná ani na večerní tahy nikdo nepřijde? Bažantí voliéra rovněž potřebuje ještě několik hodin práce. Na co se čeká asi? Možná na výzvu SMS nebo žádost o účast na brigádě? Potřeba práce je ale vidět na každém kroku a všichni naši členové i adepti jsou svéprávní a musí to vidět...
V letošním roce členové našeho MS vysázeli v honitbě přes 700 stromků, sebrali něco větví na poli, zorali a zaseli políčka, vymýtili některé stařiny a nálety, vykopali lože na betonové nory, rozbourali starý cvingr u chaty a dál? Byli jste u toho?
Třeba ta hlavní aktivita teprve přijde. Nory se osadí a zasypou, kolem chaty se uklidí, voliéry se dokončí a třeba někdo ztratí nervy a řekne, že s tou chatou se musí něco udělat.
Blíží se červen, měsíc myslivosti. Oslavíme ho nejenom na slavnostní schůzi, která se bude konat 25.6. od 17 hodin na chatě, ale třeba i nějakou opravdu mysliveckou aktivitou. Přineste své nápady, názory, náměty a požadavky k nově vytvářenému provoznímu řádu, pokud je máte. A nezlobte se na sebe ani na mě, když se různíte ve stanoviscích nebo když vymýšlím, co je třeba udělat. Myslivost je velké, složité, rozsáhlé a kopmlikované činění, které vyžaduje práci, čas, námahu a peníze. Jinak to nejde.

S mysliveckým pozdravem

Předseda

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak se vzorky na trichinelózu

Provozní řád MS U Obůrky, z.s. 1. část

Co víme/nevíme o úlomcích?