Léto i dětský den jsou za námi

Letos to opravdu zpočátku nevypadalo dobře. Když jsem ráno ospale mžoural na zataženou oblouhu a přemýšlel, zda bude lepší s sebou vzít holínky, slivovici nebo obojí, opravdu se nezdálo, že by ještě mohlo být lépe. Na hřišti na Kruhách se v tuto časnou ranní dobu již potulovalo několik zdejších členů a pod stanem přešlapovalo několik zelených mužíků, vůbec se nezdálo, že by se mohli dostavit nějakcí další aktéři. Myslivecká společnost se po chvíli vzpamatovala a jala se připravovat trasu, střelnici a "dřevařské pracoviště". Po nějaké chvíli se začaly mraky tak trochu protrhávat a současně se začali objevovat první soutěžící. Naši myslivečtí komisaři pp. Pavel Hořák, Martin Hyka, Jarka Trávníček, L. Charvát a Vašek Vaníček st. se tedy vydali na trať, Pavel Hyka a Tomáš zkoušeli zbraně i terče, Jarka Šorejs ještě pořádal ceny, Jan Hyka odlehčoval ruku, aby diplomy vypadaly co nejlépe a já jsem připravoval pilu, sekyru, kozu na první zahajovací post soutěže, Dřevařský trojboj. Když nám Zděněk Šlapák tuto disciplínu doporučoval, netušil jsem, jak užitečná věc to bude. Dnešní školáci sice hravě postoupí na svém tabletu do xtého levelu kdejaké hry, ale pilku v ruce většina z nich držela poprvé. Na druhou stranu je třeba říci, že se k plnění neobvyklého úkolu stavěli statečně s vydatnou podporou rodičů a někdy i myslivců. A tak se stalo, jak můžete shlédnout na fotografiích v galerii, že se řezaly špalíky, štípaly třísky a ty se poté zatloukaly s takovou vehemencí, že rodiče začali uvažovat o novém typu dárků pod stromeček. Pil a seker letos bude na trhu zřejmě nedostatek. Mladí dřevorubci pak s hrdě nesenou bodovací tabulkou s prvním zápisem vyrazili na chodníček, kde další stanoviště patřilo kynologii. A další poznávání stromů a keřů, o kus dále si mohli vyzkoušet, zda a jak znají naše ptactvo, zvěř, zda poznají nějaké ryby a vůbec, samé důležité a užitečné věci. Zpět do cíle ke střeleckému stanovišti se vraceli nadšeně, i když někteří (rodiče) zcela vyčerpaně. Snad pěkná cena a diplom budou dostatečnou motivací pro účast v roce 2015.
Poté se vrhli do víru námořnictva a pirátských půtek, sportovní klub měl připravenu celou řadu akčních disciplín a soutěží, kreativitě bylo rovněž učiněno zadost a v tradičním zdobení trička dle vlastního vkusu se mohli všichni vyřádit. Ti vyhládlí nebo zcela zmožení potom zamířili ke stánku s občerstvením nebo udírně, kde našli vskutku Flintovskou nabídku pokrmů i nápojů.
To je pohled z jedné strany. Chcete-li přidat i pohled ze strany druhé, můžete odpovědět zde ve formě komentáře.
Snad se vše vydařilo, konec práznin byl oslaven a teď už jenom školní škamny. Ale napřesrok zase na shledanou na Kruhách.
A abychom nezapomněli na důležitou věc: Velký dík patří sponzorům, jejich příspěvek pomohl zdárnému průběhu Dětského dne na Kruhách.
Za MS předseda Jiří Šimůnek st.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak se vzorky na trichinelózu

Provozní řád MS U Obůrky, z.s. 1. část

Co víme/nevíme o úlomcích?