2 hony máme za sebou a výsledek?

Kamarádi myslivci a příznivci myslivosti z okolí i daleka,

druhý hon na drobnou zvěř jsme absolvovali tuto sobotu. Počasí již nebylo tak příznivé, jako před čtrnácti dny, kdy jsme měli první hon, zato se nás sešlo požehnaně. Nevím, jestli je třináctka šťastné nebo nešťastné číslo, ale nás prostě bylo přesně 13 a 3 lovecky upotřebitelní psi. K tomu nepominutelná a zlatá Lidunka Smolíková pečující neúnavně po dobu naší nepřítomnosti na chatě o krmi i teplo našeho spolkového krbu, abychom se navrátili do příjemně vytopené a tentokráte výbornou sekanou provoněné chaty. Detaily vlastního honu popisovat nebudu, je to vnímáno každým účastníkem velmi osobitě, tak si to vy, co jste nebyli a zajímá vás vše kolem, nechte povyprávět od těch, co vše zažili na vlastní kůži. Já uvedu jenom střízlivá data. Slovitelnost byla mnohem horší než na prvním honu, na druhou stranu, na onom prvním honu se stal jeho Králem pan Šolc, kterému se podařilo ulovit 3 kohoutky. Na předvčerejším honu se stejným úlovkem mohl pochlubit Štefan Kubík i Jiří Šimůnek st., ale na krále honu to tentokráte nestačilo. Šťastlivec Pavel Hyka skolil sele a tím se zapsal do našich myslí i srdcí, neboť tak připravil všem úžasný zážitek a navíc se postaral o pohoštění na příští poslední leč, kam bychom rádi pozvali i naše manželky a přítelkyně. Obdržel za to glejt Krále honu a měl z něj opravdovou radost, jak je vidět z fotografie v galerii, kde je zvěčněn v objetí s naším spolkovým talismanem Bivojem. A tak v počasí nepěkném a počtu pro pověrčivé nevhodném jsme i se špatnou slovitelností nakonec měli hon snad pěkný a radost nám nezkazily ani roztržené kalhoty Martina Hyky ani škrábance na mužné tváři našeho pana hospodáře Milana Smolíka, kterého bažanti přímo osobně napadali ještě před honem. Co proti němu mohli mít, to opravdu nikdo z nás netuší.
S poděkováním všem účastníkům za krásný den a úspěšný lov a s poděkováním vám, kdo tyto stránky občas navštěvujete, i když nic nekomentujete,

Jiří Šimůnek st., t.č. předseda sdružení a správce webových stránek

P. S. Případné příspěvky na tyto stránky jsou vítány, i když nebudou přímo mysliveckého obsahu. Zasílejte je, prosím, na simunek@iapg.cas.cz nebo jako komentář zde na stránkách.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak se vzorky na trichinelózu

Provozní řád MS U Obůrky, z.s. 1. část

Co víme/nevíme o úlomcích?