Kontaktní místo pro držitele zbraní se stěhuje

Kontaktní místo pro držitele zbraní se stěhuje

Držitelé zbraní z Mladoboleslavska budou od prosince jezdit do Mělníka. V souvislosti s probíhajícími úspornými opatřeními v letošním roce, v roce 2011 a v následujícím období, přistoupilo vedení Krajského ředitelství policie Středočeského kraje k přehodnocení dosavadního způsobu zajišťovaných činností služby pro zbraně a bezpečnostní materiál.   Jedenáct oddělení služeb pro zbraně a bezpečnostní materiál v jednotlivých "okresech" bude od 1. prosince letošního roku postupně zredukováno na šest kontaktních míst. Uzavření oddělení se týká také Mladé Boleslavi a kontaktním místem se od prosince stane oddělení služeb pro zbraně v Mělníce, Bezručově ulici 2796 v budově vedení Územního odboru Policie ČR Mělník.
V současné době má Odbor služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Středočeského kraje 11 oddělení služeb pro zbraně a bezpečnostní materiál s lokalizací především v  bývalých okresních městech, a to Benešov, Beroun, Kladno, Kolín, Kutná Hora, Mělník, Mladá Boleslav, Nymburk, Příbram, Rakovník a Praha-venkov. V rámci celorepublikové reorganizace těchto odborů v souladu s rozkazem policejního prezidenta, kterým se stanoví nová systemizace služebních a pracovních míst, budou na jednotlivých odborech služeb pro zbraně a bezpečnostní materiál vytvořena od 1. prosince letošního roku dvě oddělení - oddělení dohledu a dozoru, a oddělení správního řízení.
Krajské ředitelství policie se bude snažit zachovat dostupnost všech jedenácti původních pracovišť do konce roku 2010. V rámci zajištění maximálně možného komfortu při kontaktu žadatele se službou pro zbraně a bezpečnostní materiál rozhodlo vedení policie o vytvoření šesti kontaktních míst určených pro obyvatele Středočeského kraje. Přitom doporučení celorepublikového útvaru Ředitelství služby pro zbraně a bezpečnostní materiál určovalo ještě výraznější snížení počtu kontaktních míst. Přestože tímto uspořádáním do šesti kontaktních míst, dojde ke snížení celkového počtu původních pracovišť, nové uspořádání umožní žadateli učinit podání na kterémkoli z těchto nově určených kontaktních míst ve Středočeském kraji. Cílem je co nejvíce uspokojit požadavky a v maximální míře zachovat dostupnost pro obyvatele Středočeského kraje, které jsou vzhledem k rozsahu škrtů v rozpočtu krajského ředitelství policie možné.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak se vzorky na trichinelózu

Provozní řád MS U Obůrky, z.s. 1. část

Co víme/nevíme o úlomcích?