Dopis OMS

Organizátoři SHROMÁŽDĚNÍ jsou toho názoru, že myslivecká veřejnost i všechny myslivecké subjekty již nesmí dále strpět podobné naprosto neodborné útoky na myslivost, které navíc vycházejí ze zásadní neznalosti právních předpisů i neznalostí o základním fungování systému myslivosti. Organizátoři SHROMÁŽDĚNÍ striktně odmítají názory autorů otevřeného dopisu, kteří se tento problém snaží prezentovat tak, jakoby všichni vlastníci i uživatelé honebních pozemků a všichni členové HS bojovali se všemi uživateli honiteb a myslivci, jejichž práce v honitbách přináší bezmála katastrofální důsledky pro zemědělství a lesnictví. Skutečnost však je taková, že velká většina vlastníků (v rámci HS) i uživatelů honebních pozemků v rámci ČR nemá s myslivostí a myslivci zásadní problémy. A pokud nějaké problémy existují, dají se řešit dle stávající legislativy.

Bohužel, místo dlouhodobé morální a materiální pomoci státu a společnosti (a místo uznání a ocenění práce myslivců ve prospěch přírodního bohatství a místo klidu a stability pro dlouhodobě kvalitní výkon právy myslivosti) jsou myslivci a uživatelé honiteb nuceni trpět podobná neodborná veřejná napadání a neoprávněné a zcela nesmyslné útoky na základy myslivosti. Pro skutečné odborníky z odvětví myslivosti je zcela nepřijatelné, aby se veškeré (domnělé) problémy v myslivosti řešily tím, že se budou neustále měnit právní předpisy na úseku myslivosti. Organizátoři SHROMÁŽDĚNÍ se dlouhodobě snaží prosadit vypracování kvalitní a odborné "Dlouhodobé koncepce myslivosti v ČR", která by se stala základem pro tvorbu dalších nezbytných pilířů myslivosti, tzn., pro tvorbu státní myslivecké politiky; myslivecké dotační politiky či myslivecké legislativy.
Organizátoři SHROMÁŽDĚNÍ dále odmítají i nepromyšlené a neodborné přijímání materiálů typu CHARTA O LOVU A BIODIVERZITĚ aj., které cíleně omezují a ve své podstatě postupně likvidují tradiční odvětví myslivosti v ČR. Pro celé odvětví myslivosti (a myslivce vykonávající široké spektrum mysliveckých činností) je skutečně zcela nepřijatelné, aby se každých 8-10 let zasahovalo do myslivecké legislativy a když se situace (v honitbách, v honebních společenstvech či na orgánech státní správy) stabilizuje, aby celý proces destabilizace začínal znovu. Řada mysliveckých odborníků si klade otázku, zda nejsou tyto periodicky se opakující změny právních předpisů (a s tím spojená několikaletá destabilizace odvětví) cílenými kroky zlikvidovat stávající systém myslivosti v ČR. A především pracovníci státní správy myslivosti, okresní myslivecké organizace, členové vedení honebních společenstev i sami uživatelé honiteb-myslivci by mohli sami nejlépe vyprávět o tom, jak vážné důsledky mají neustálé změny právních předpisů pro stabilitu systému myslivosti v jednotlivých regionech.

Organizátoři SHROMÁŽDĚNÍ jsou přesvědčeni, že ministr zemědělství, poslanci Parlamentu ČR i veřejnost by měli slyšet jasný, odborný a dostatečně důrazný hlas i druhé strany problému, tzn., hlas myslivců, mysliveckých organizací a dalších mysliveckých subjektů. Jde totiž o to, že ne na všech jednáních, kterých se účastní tzv., zástupci myslivecké veřejnosti, zaznívají názory skutečně odborné a skutečně reprezentující aktuální většinové názory myslivců a uživatelů honiteb.

Proto svoláváme toto SHROMÁŽDĚNÍ MYSLIVCŮ a srdečně zveme k účasti všechny myslivce, myslivecké organizace a všechny subjekty z odvětví myslivosti.

Děkujeme za Vaše porozumění i aktivitu.
S pozdravem "Myslivosti zdar!"

Za Organizační výbor "Shromáždění myslivců ČR":

řádní členové - UNIE MYSLIVECKÝCH ORGANIZACÍ ČESKÉ REPUBLIKY

Jan František VOTAVA - velmistr Řádu sv. Huberta a prezident Unie mysliveckých organizací ČR

Ing. Libor ŘEHÁK, Ph. D. - prezident Asociace profesionálních myslivců ČR

Ing. Kamil RIND - předseda Mezinárodního sdružení myslivců příhraničí
Doc. ing. Miloslav VACH, CSc. - prezident Safari club international-Bohemia

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak se vzorky na trichinelózu

Provozní řád MS U Obůrky, z.s. 1. část

Co víme/nevíme o úlomcích?