Zápis z ČS MS Obůrka Březina z 19.9.2008



1. Zahájení, prezence, program schůze, volba návrhové komise: zvoleni Martin Hyka, Martin Váňa,
2. Hodnocení činnosti od minulé schůze, plnění úkolů: Po Mysliveckém chodníčku: Vyhodnocení průběhu. Bylo konstatováno, že akce byla zdařilá, ale finančně náročná, přestože se podařilo získat prostředky i z jiných zdrojů (Osadní výbor Olšina, Obecní úřad Březina). Pro příště v účetnictví sdružení striktně oddělit prostředky sdružení od prostředků sponzorů, získat dotaci i od Honebního společenstva Březina. Zvážit, zda předměty typu trička s potiskem nezvyšují zbytečně náklady. Splněno
Opravy chaty (pp. Hořák, Smolík): Podařilo se díky jmenovaným a celému týmu brigádníků opravit podlahu a udělat dlažbu v kuchyni, vymalovat kuchyň a opravit vstupní dveře. Byla nainstalována darovaná kuchyňská linka (p. Trávníček). Splněno
Přesto stav chaty vyžaduje i nadále značné množství prací při rekonstrukci, trvá dle možností (i finančních), ale spíše na jaře r. 2009.
Výstavba voliéry (p. Trávníček): díky úsilí p. Trávníčka a vydatné pracovní aktivitě téměř celého sdružení je kostra voliéry hotová a připravená k potažení pletivem. Nutno při nejbližší brigádě natáhnout lanka a začít ve volných chvílích připevňováním pletiva. Trvá
Současně byla domluvena brigáda na 28. září na voliéru, i když většina členů nevěděla, zda se zúčastní.
Myslivost (p. Smolík): Políčka u Obůrky i na rybníce jsou hotová, výsadba části svodnice dokončena (Martin Hyka). Hospodář informoval členy o instalaci 2 lapáků na škodnou (na rybníce a za obcí Kruhy pod sadem) a upozornil členy na nutnost denní kontroly. Splněno
Umělá nora dosud instalovaná nebyla na příští výborové schůzi se rozhodne o postupu prací podle souhlasu vlastníka pozemku (výběr provede hospodář). Dále hospodář upozornil na nutnost zasypání a založení krmiv. K Obůrce a k lipkám (Březinským) byly dopraveny (pp. Smolík a Holas ml.) 2 betonové žlaby určené pro zhotovení napajedel. Bude třeba je nainstalovat do terénu. P. Trávníček navrhnul umístit je ke krmnému zařízení p. Pospíšila st., aby voda stékající ze střechy napajedlo zásobovala. Trvá
Hospodář podal zprávu o odlovu spárkaté zvěře a tlumení škodné. Odstřel srnců s výjimkou trofejového odstřelu jubilantem p. Jana Hykou byl splněn. Nyní je nutno se soustředit včas na správný odstřel zvěře holé.
Lov drobné zvěře, hony: stanoveny byly 2 termíny honů 13. a 27. prosince, sraz vždy v 9 hodin na chatě. Lovit se bude zajíc, případně bažant a bude podle podmínek zorganizována naháňka na černou zvěř.
Předseda konstatoval, že se v posledních letech ve srovnání s předchozími podařilo udělat pro zvěř celá řada pozitivních opatření, je však třeba ještě dále vylepšit podmínky.
Organizační činnost: Revize Provozního řádu: Předseda Jiří Šimůnek st. předložil podle plánu činnosti návrh změn a doplňků v provozním řádu. Odvolával se na příklady provozních řádů MS z okolí.
Poměrně rušná diskuse vedla k řadě pozměňujících návrhů, z nichž některé byly přijaty (viz příloha). Na návrh p. Hořáka však nebyl nový PŘ schvalován, toto bylo ponecháno na pořad příští ČS. Ing. Holas ml. se opakovaně dotazoval, k čemu vlastně potřebujeme provozní řád, a navrhnul, aby vše bylo ponecháno na rozhodnutí mysliveckému hospodáři. V krátké diskusi byl proveden pokus o vysvětlení potřeby zakotvení základních pravidel a principů v klíčovém a povinném dokumentu sdružení. Trvá
Předseda informoval ČS o existenci Webové stránky MS Obůrka-Březina (www.msoburka.blog.cz). Vzhledem k omezenému využívání internetové sítě členy však tato stránka bude fungovat pouze jako informativní medium.
Dále bylo konstatováno, že zvaní na brigády prostřednictvím SMS zpráv jednatelem je operativní a bude v něm pokračováno.
Výstavba a opravy kazatelen, krmných zařízení (gg.Kubík, Hyka P.): oběma garantům bylo vysvětleno, že není jejich povinností uvedenou aktivitu provozovat, ale zorganizovat a odpovídat za její realizaci.Trvá
Myslivecký ples v Hoškovicích: p. Šorejs informoval ČS o možnosti uspořádat myslivecký ples v Hoškovicích. P. Trávníček iniciativně zjistil volné termíny hudby. Domluveno bylo, že výbor vše projedná a na příští ČS předloží konečný návrh. Trvá
Střelecký den 4. října v Libošovicích: Poháry pro vítěze zajistil Martin Hyka. Diplomy zajistí předseda. Svoz Bednobusem bude po trase, se kterou p. Šorejs přítomné seznámil. Každý účastník přinese "cenu pro kamaráda". Střílet se bude lovecké kolo, kachna a zajíc. Občerstvení a základní položky hradí MS, položky navíc a pití si hradí účastníci sami. Předběžně se přihlásilo 10 členů, předseda upozornil na potřebu informovat nepřítomné.
Termín příští výborové schůze (vč. RK) a ČS: VS se bude konat 17. 10. 2008 od 19 hodin na chatě, předseda MS požádal předsedu RK p. Holase o přítomnost. ČS se bude konat 21. 11. 2008 od 19 hodin na chatě MS.
3. Společenská rubrika: Výročí Jan Hyka. Přítomní členové popřáli dlouholetému členovi p.Janu Hykovi k 65. narozeninám mnoho zdraví a radosti z myslivosti a p. Šorejs mu předal jménem sdružení dárkový balíček. Předtím jubilant obdržel povolenku k odstřelu trofejového srnce.
Mimo veřejné zasedání: Musíme skončit s praxí zapomínání na významná jubilea. Výbor v této souvislosti musí dořešit údajně pominuté jubileum (65) p. O. pospíšila st. před dvěma roky.
4. Diskuse: Předseda se dotázal Hospodáře, kam lze dodávat zvěřinu do výkupu. Bylo rozhodnuto využívat podle libosti buď dr. Čecha v N. Vsi u Branžeže nebo výkupnu na H. Rokytě.
Myslivecký hospodář se rozzlobil, že harmonogram schůzí neodpovídá jeho potřebě schvalovat v termínech nutné dokumenty (plán lovu apod).
Předseda se dotázal p. Hořáka, zda existuje nájemní smlouva na pozemek pod voliérou, bylo řečeno, že se jedná o ústní dohodu s předsedou ZD Březina p. Tvarohem.
Dále předseda informoval členy o prozatím velmi nízkých příjmech MS pro tento rok, což způsobilo nerealizování poplatkového odstřelu srnčí zvěře (nepříznivý kurz české koruny) a malý odlov černé zvěře.
p. Hořák vyslovil důrazné podivení nad tím, že se okresního sněmu ČMMJ nezúčastnil zástupce našeho MS. V reakci na to p. Smolík prohlásil, že p. Hořák si sice podával v minulých letech cestovní příkazy na cesty na sněmy, ale zřejmě se jich také neúčastnil? P. Hořák požádal o revizi cestovních příkazů.
6. Usnesení, závěr: Předseda návrhové komise Martin Hyka přečetl návrh usnesení, jež bylo schváleno. Předseda na závěr poděkoval za účast
a pracovní aktivitu všech činných členů.

Příloha: Předložený návrh úprav Provozního řádu MS Obůrka-Březina,
předložil J. Šimůnek st.

Zapsal: Jiří Šimůnek st., 2.10.2008

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak se vzorky na trichinelózu

Provozní řád MS U Obůrky, z.s. 1. část

Co víme/nevíme o úlomcích?